Badmintonketcher, hvad er hvad?

2014-06-23 22:04

En badmintonketcher er essentiel del af badminton,  blandt mest anerkendte udviklere af badmintonketchere ligger producenter Yonex. Yonex ketsjere har er kendt for deres ry for at have produceret i bedste holdbarhed, med bedre materialer, men til en pris alle kan betale.

Yonex badmintonketcher har mange forskellige grene i deres produktlinje der henvender sig til de mange forskellige spiller-typer som dyrker ketsjersporten.Yonex laver badmintonketcher som er henvendt lige fra den prisbevidste almene person der fortrækker en billigere badmintonketcher og over til elite badmintonspilleren som skal bruge markedets bedste ketcher. Yonex badmintonketsjere varierer meget imellem den hovedtunge ketcher der giver en meget mere power i skudene, som der ville være at foretrække sammen med den hårdtslående badmintonspiller der fokusere på at presse meget samt de hovedlette badmintonketcher som giver hurtigere ketcher styring der er meget bedre ved det flade situationer. 

Min egen badmintonketcher er hovedtung og hedder Voltric 80, du kan bla. se den på sport-net.dk

Ved siden af hovedlette/hovedtunge ketsjere findes der også en mellemting mellem de to ketchere, nemlig neutral balance, som der vil sige at materiale vægten er fordelt over hele ketcheren. Ketcherens vægt  skifte, de fleste designs laves normalt i spektraet 80-90g dog med enkelte undtagelser. Ud over dette varierer Yonex badmintonketsjer også i flex, hvor en del af top-badmintonketcher er meget stive, hvilket betyder at man skal have en hvis hastighed i skudet for at der fåes det maksimale ud af badmintonketcheren. En stivere badmintonketcher tilbyder meget mere control, fordi den bliver påvirket mindre af slaget. En knap så stiv ketsjer giver en trampolieffekt, som medfører at ens ketsjer føring ikke skal være så hurtigt for at give styrke i svinget. En almen badmintonspiller bør derfor anskaffe sig en Yonex ketcher der er lidt mindre stiv, for at få et mere optimalt spil. Hvorimod en elite badmintonudøver til enhver tid bør købe sig en pro-badmintonketsjer der blot vil højne niveauet. Derfor kan du se at det er meget vigtigt at man kender ens egne styrker og svagheder, i situationen hvor man  skal købe en ny Yonex ketcher.

Jeg håber du fik lidt ud af min gennemgang ;)