En drøm går i opfyldelse for Japan ved Thomas Cup

2014-05-30 12:13

3 andre landshold har prøvet det, Japan belv nummer 4 i går til at vinde Thomas Cup turneringen. Efter en spændene kamp mod Malaysia, som endte med en kamp på 78 minutter mellem Takuma Ueda og Daren Liew, var sejren i hus.

Tago i modvind
Japans bedst rangerede herrespiller, Kenichi Tago, som havde en spektakulær uge indtil finalen, sluttede lidt skuffende. Alle forventede at han som minimum ville følge Lee Chong Wei's tempo og give ham stor modstand, men sådan gik det desværre ikke. Verdens nr 1 tog hurtigt første sæt, og hentede Tago i 2. sæt efter at have været sat tilbage med 10-15.

Personlig sejer
Japans cheftræner de sidste 9 år, Park Joo Bong, betegener sejren som en personlig triumf.

- "Jeg er utrolig glad for, at vi (Japan) blev vinder af denne titel, første gang nogensinde. Vores koncentration var i top. Der var et kæmpe pres på os, men vi håndterede presset bedre end Malaysia. Jeg har desværre aldrig vundet Thomas Cup som landsholdsspiller, men jeg fik den ære at oplevede det magiske øjeblik i dag."

13. titel
Kinas damer fejede alt modstand af banen, mod Japan, da de generobrede titlen, for 13. gang. Førstesinglen, Li Xuerui viste store takter ved at køre over Japans Mitani med 21-12, 21-5. Japan viste dog damedouble i topklasse, da Matsutomo og Takahashi fik overtaget på den ellers dominerende kinesiske damedouble, Yixin og Jinhua i to sæt.

Læs mere på: http://bwfbadminton.org/default.aspx